Zajęcia sportowe dla dzieci i młodzieży z Wejherowa

aktualności, zrobiliśmy

W ostatnią niedzielę przy wsparciu finansowym Miasta Wejherowa zorganizowaliśmy zajęcia sportowe dla dzieci i młodzieży z Wejherowa oraz z pobliskich gmin.
Cieszy nas każdy uśmiech na twarzach dzieciaków dlatego zamierzamy zorganizować, w niedalekiej przyszłości, kolejne tego rodzaju zajęcia.
Dziękujemy bardzo wszystkim Tym , którzy dorzucili/dorzucają do organizacji naszych zajęć swoją “cegiełkę” Czytaj dalej “Zajęcia sportowe dla dzieci i młodzieży z Wejherowa”

Mateusz – nasz płetwonurek z uprawnieniami P1 LOK-CMAS

zrobiliśmy

Wspieranie zdrowego trybu życia i aktywnego spędzania czasu wolnego, a także realizacja działań z obszaru sportu i rekreacji dzieci i młodzieży to jeden z elementów naszej misji.
Dobro powraca …. W ostatnim czasie udało nam się pomóc w zrealizowaniu marzenia jednemu z naszych wolontariuszy, który do tej pory pomagał nam przy młodszych dzieciakach. Czytaj dalej “Mateusz – nasz płetwonurek z uprawnieniami P1 LOK-CMAS”

Zbiórka nakrętek dla Tymka

zrobiliśmy

Dzięki kolejnej akcji, zorganizowanej w Społecznej Szkole Podstawowej nr 1 w Wejherowie, udało nam się zebrać potrzebne plastikowe nakrętki. Ponowna akcja tego typu zorganizowana została dla Tymka, który jest naszym podopiecznym chorym na Zespół Williego-Pradera. Serdecznie dziękujemy wszystkim za udział w zbiórce, a szczególnie dzieciakom ze szkoły.

Zajęcia w Wejherowie

zrobiliśmy

W wietrzny październikowy piątek, mieliśmy przyjemność zorganizować zajęcia dla dzieci SSP nr 1 w Wejherowie, podczas których zwycięzcy poniedziałkowych szkolnych zawodów pływackich otrzymali możliwość wspinania się na naszej mobilnej ściance wspinaczkowej. Uśmiechy na twarzach dzieci były dla nas potwierdzeniem, że idziemy w dobrym kierunku. Zajęcia były również częścią szkolenia kadry na uprawnienia “operator ścianki wspinaczkowej” . Dziękujemy bardzo wszystkim zaangażowanym w akcję. Czytaj dalej “Zajęcia w Wejherowie”

Akcja dla Tymka

zrobiliśmy

Właśnie otrzymaliśmy informację że kolejny transport nakrętek dotarł do Tymka. Tymek jest naszym podopiecznym chorym na Zespół Williego-Pradera. Dzięki kolejnej akcji zorganizowanej w Społecznej Szkole Podstawowej nr 1 w Wejherowie, udało nam się zebrać potrzebne nakrętki plastikowe. Serdecznie dziękujemy wszystkim za udział w zbiórce, a szczególne dzieciakom ze szkoły 😉

Gra terenowa w Dąbrówce

zrobiliśmy

W ostatni piątek przed feriami nasza fundacja, przy wsparciu Fundacji Lotos, zadbała o dobrą zabawę, a przy okazji edukację grupy dzieciaków ze Społecznej Szkoły Podstawowej nr 1 w Wejherowie. Zorganizowaliśmy dla nich, na terenie naszej siedziby w Muzeum Techniki Wojskowej „Gryf” w Dąbrówce, grę terenową poprzedzoną zajęciami z udzielania pierwszej pomocy i podstawami topografii. Uczestnicy wzbogaceni o pożyteczną wiedzę aktywnie uczestniczyli w zabawie rozwiązując zadania z mapą, przypominając zasady bezpiecznego RKO, wyznaczają azymut, szukając motoryzacyjnych skarbów, czy wspinając się na ściankę.

Czytaj dalej “Gra terenowa w Dąbrówce”